Mecanisme de diseminare


Materiale tiparite
 
  • Buletine informative sau reviste cu aparitie lunara, eventual in format electronic. Rolul lor este de a informa publicul tinta asupra evolutiei proiectului.
  • Comunicate de presa – trimise mass-mediei si stakeholder-ilor, pentru a invita sau atrage atentia asupra unui eveniment. Sunt materiale scrise concis, intr-o maniera care sa faciliteze preluarea lor ca atare de catre jurnalisti. Gasiti instructiuni si modele de comunicate de presa aici
  • Articole elaborate pentru presa locala, regionala, nationala sau chiar internationala.
  • Brosuri sau pliante care descriu pe scurt proiectul si promoveaza activitatile si/sau produsele acestuia.
  • Compendii de proiecte, cum ar fi cele elaborate de Comisia Europeana, si care contin descrieri/rezumate de proiecte.
World Wide Web
 
Internetul a devenit instrumentul de diseminare preferat de milioane de organizatii si indivizi. Coordonatorii de proiect folosesc site-urile in special pentru a furniza informatii despre proiectul condus de ei si a anunta noutatile referitoare la activitati sau rezultate.
 
Una din principalele probleme este ca echipa de proiect trebuie sa se asigure ca publicul tinta ii si vizualizeaza pagina web – cu miliarde de site-uri in spatiul virtual, nu mai poti fi sigur ca cineva ajunge si pe al tau. Nu ajunge doar sa construiesti un site, trebuie sa-l si promovezi activ. Ce ajuta? Link-uri pe site-uri similare, care trimit catre site-ul pe care incercati sa-l promovati. Promovarea paginii in comunitatea blogger-ilor. Adaugarea unui buton de RSS feed etc.


AGENTIA NATIONALA
PENTRU PROGRAME COMUNITARE IN
DOMENIUL EDUCATIEI SI FORMARII PROFESIONALE
MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII STIINTIFICE
    ADRESA NOASTRA
Splaiul Independentei, nr. 313,
Biblioteca Centrala a Universitatii Politehnica Bucuresti,
Corp A, etajul 1, Sector 6, 060042, Bucuresti, Romania