2010-09-10 Consultare Plan National de Actiune Anul European al Voluntariatului 2011
Consultare Plan National de Actiune Anul European al Voluntariatului 2011

data: 10/Septembrie/2010

Comisia Europeana a declarat anul 2011 Anul European al Voluntariatului (AEV 2011). Pregatirile pentru acest an au debutat deja atat la nivel european cat si la nivelul fiecarui stat membru. Coordonarea actiunilor dedicate acestui an este realizata, in Romania, de organismul national de coordonare aflat la Centrul de Cercetare si Consultanta in Domeniul Culturii din subordinea Ministerului Culturii si Patrimoniului National.

 

Actiunile de dedicate AEV 2011 vor avea doua componente majore:

(1)   actiuni coordonate de organismul national de coordonare si finantate din bugetul alocat de Comisia Europeana fiecarei tari membre in baza prezentului plan national de actiune

(2)   actiuni organizate de diferiti actori nationali, regionali si locali din fiecare stat membru sub egida AEV 2011, finantate din surse diverse

 

Organismul national de coordonare din Romania a mobilizat un grup de lucru care a redactat prezentul plan de actiune care detaliaza prima componenta si este structurat pe baza ghidului de intocmire a planurilor nationale de actiune aprobat de Comisia Europeana.

 
Organizatiile si institutiile implicate in miscarea de voluntariat sunt invitate sa trimita comentarii cu privire la prezentul plan de actiune care poate fi descarcat de AICI pana joi, 16 septembrie 2010, la adresa aev2011@voluntariat.ro.

 AGENTIA NATIONALA
PENTRU PROGRAME COMUNITARE IN
DOMENIUL EDUCATIEI SI FORMARII PROFESIONALE
MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII STIINTIFICE
    ADRESA NOASTRA
Splaiul Independentei, nr. 313,
Biblioteca Centrala a Universitatii Politehnica Bucuresti,
Corp A, etajul 1, Sector 6, 060042, Bucuresti, Romania