2012-07-05 Te premiem pentru cea mai frumoasa poveste de mobilitate!
Concursul Povesti in miscare – cea mai frumoasa experienta de mobilitate

Esti sau ai fost in miscare? Simti si poti argumenta ca aceasta experienta ti-a schimbat viata? Si poate ca nu numai tie, ci si celor din jur?
Spune-ne povestea ta!
ANPCDEFP lanseaza concursul de povesti privind cea mai frumoasa experienta de mobilitate. Concursul va avea urmatoarele sectiuni (sunt eligibile doar povestile privind mobilitati finantate prin Programul de Invatare pe tot parcursul vietii si Programul Tineret in actiune):

 1. Formare profesionala continua adulti (Comenius, Grundtvig, Leonardo VETPRO, Leonardo PLM, Vizite de studiu)
 2. Formare profesionala initiala elevi (Leonardo IVT)
 3. Studenti Erasmus
 4. Asistenti Comenius
 5. Elevi in mobilitati in cadrul parteneriatelor Comenius sau Leonardo da Vinci
 6. Mobilitati ale persoanelor cu dizabilitati
 7. Voluntari (Grundtvig - voluntari seniori; TIA - Serviciul European de Voluntariat)
 8. Schimburi de tineri
 9. Mobilitati ale lucratorilor de tineret

N. B. In cazul mobilitatilor desfasurate in cadrul unui proiect, povestea trebuie sa apartina persoanei care a efectuat mobilitatea, nu coordonatorului de proiect sau a altui membru al echipei de proiect.

De asemenea, nu vom lua in considerare pentru acest concurs mobilitatile cu scopul participarii la reuniuni de parteneriat/reuniuni de lucru in cadrul unui proiect.

O persoana nu poate candida decat la o singura sectiune de concurs, nu la mai multe!


Perioada de desfasurare a concursului

Pentru a va inscrie povestea in concurs, completati formularul disponibil aici. Cand ati terminat, apasati butonul Submit by email pentru a trimite formularul. Pentru intrebari si nelamuriri, contactati-o pe Laura Popa, Coordonatoarea Departamentului de Politici Publice, Valorizare si Imagine, laura.popa@anpcdefp.ro, tel 021/2010727

Termenul limita de trimitere a povestilor este duminica, 30 august 2012, pana la ora 24 (12 p.m.) Orice poveste trimisa dupa acest termen, fie si cu cateva minute intarziere, va fi considerata ineligibila.

Rezultatele selectiei vor fi anuntate dupa 15 septembrie 2012, iar premiile vor fi acordate in cadrul unei Gale a mobilitatii, care se va desfasura ca parte evenimentului european “Tineretul in Miscare”, pe data de 27 septembrie 2012, in Bucuresti. Cheltuielile de transport pentru premiantii din afara Bucurestiului vor fi acoperite de ANPCDEFP.

Se vor acorda un premiu I (tableta), un premiu II (reader de carti electronice) si un premiu III (mp3 player) la fiecare sectiune de concurs, in total 9 premii I, 9 premii II si 9 premii III.

Criterii de evaluare:

Evaluarea se va desfasura in doua etape – o prima etapa de evaluare formala si o a doua etapa de evaluare calitativa.

In cadrul evaluarii formale, vor fi eliminate povestile sosite dupa termenul limita (precizat mai sus), povestile scrise de alte persoane decat cele care au beneficiat de mobilitate (de exemplu, coordonatorul de proiect), povesti privind alte mobilitati decat cele din cadrul celor 9 sectiuni de concurs.

Criterii de evaluare calitativa:

 • Limbajul in care este scrisa povestirea:
  • Corectitudinea gramaticala a limbajului
  • Tipul limbajului folosit - un limbaj prietenos, direct. Un stil creativ ?…?¸i jurnalistic. F?„?’r?„?’ fraze lungi, f?„?’r?„?’ cuvinte complicate ?…?¸i f?„?’r?„?’ sens. Un limbaj colorat ?…?¸i uman... ca povestea din spatele s?„?’u!
 • Impactul (argumentat) al mobilitatii asupra persoanei care a desfasurat-o, asupra colegilor din organizatie/institutie, asupra celor din jur, asupra comunitatii locale.
 • Raspunsurile implicite date pe parcursul povestii la intrebarile: cine, ce, cand, cum, unde si de ce.
 • Existenta certificatului de mobilitate Europass/Youthpass - certificatul Europass/Youthpass nu este obligatoriu, dar aduce puncte in plus la evaluare


AGENTIA NATIONALA
PENTRU PROGRAME COMUNITARE IN
DOMENIUL EDUCATIEI SI FORMARII PROFESIONALE
MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII STIINTIFICE
    ADRESA NOASTRA
Splaiul Independentei, nr. 313,
Biblioteca Centrala a Universitatii Politehnica Bucuresti,
Corp A, etajul 1, Sector 6, 060042, Bucuresti, Romania